Sider

tirsdag 8. november 2016

Think Different - Steve Jobs

Det er ikke så ofte at en reklamevideo har gitt meg gåsehud. Reklamevideoen ble laget rett etter at Steve Jobs kom tilbake til Apple i 1997. I originalvideoen er det Richard Dreyfuss som leser, men det finnes en uoffisiell / alternativ versjon der Steve selv snakker.

I selvbiografien om Steve Jobs er historien hvordan kampanjen ble til beskrevet. Det var mens jeg leste selvbiografien at jeg fant videoen på nettet. I 1997 når Steve kom tilbake hadde Apple ingen nye produkter å komme med, og tilliten i markedet var laber, Steve var bekymret for tilstanden til selskapet, og han ønsket å få til en ny giv for Apple.

Ett år etter denne kampanjen hadde aksjekursen til Apple tredoblet seg. På forbes kan man lese enda mer om historien rundt tilblivelsen av teksten. Teksten var hovedsaklig skrevet av Rob Siltanen og det var relative små justeringer som skulle til før Steve tilslutt ble fornøyd. Steve var skeptisk i begynnelsen og kalte det hele "adverticing agency shit", men han snudde etterhvert.

I ettertid regnes kampanjen som legendarisk og ikonisk for Apple og man kan se den på Youtube i begge versjoner. Her er videoen med Steve som forteller.





Her er teksten;
“Here's to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. 
The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. 
They're not fond of rules. And they have no respect for the status quo. 
You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can't do is ignore them. Because they change things. 
They push the human race forward. 
And while some may see them as the crazy ones, we see genius. 
Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”

De som er med i videoen er Albert Einstein, Bob Dylan, Martin Luther King, Jr., Richard Branson, John Lennon (with Yoko Ono), Buckminster Fuller, Thomas Edison, Muhammad Ali, Ted Turner, Maria Callas, Mohandas Gandhi, Amelia Earhart, Alfred Hitchcock, Martha Graham, Jim Henson (with Kermit the Frog), Frank Lloyd Wright and Pablo Picasso. Helt til slutt ser man en ung jente som åpner øynene og ønsker seg noe.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar