Sider

søndag 22. mai 2016

Maritime ord og utrykk

Norge er en sjøfartsnasjon med sterke maritime tradisjoner helt tilbake til vikingtiden. Språket er fullt av ord og utrykk som har maritim opprinnelse. Man trenger ikke å være en ekte sjøulk for å strø om seg med maritime utrykk. Jeg har diktet opp en en liten historie fra arbeidslivet der alle de maritime ord og utrykkene er satt i kursiv.


På rett kurs

Styret måtte purre for å få sekretæren til å innhente signaturer til møte-loggen og krysse av for de fremmøtte.  At sekretæren var en lat-sabb var de fleste godt kjent med, men han holdt stø kursdriften og hadde en egen evne til å finne den røde tråden i budsjett- og planarbeidet og de valgte å fortsette å hyre ham. Opprinnelig skulle oppdateringen foregå ved hjelp av rullering men dette ga dårlig stabilitet og skeiet ut. 

En dag ba økonomisjefen sekretæren å finne fram skjøtet på lokalene. Sekretæren kunne ikke finne det og begynte å ro og skylle på at han måtte stue alle papirene opp på loftet. Økonomisjefen sa han bare hadde godt av å trimme litt fordi han hadde blitt operert for en tett åre for en tid tilbake. Sekretæren ville ikke trosse økonomisjefen men han måtte slå lens først. Sekretæren håpet at det ikke ville bli bom-tur på loftet og at han skulle klare brasene med å finne skjøtet. Det var en gangvei med tau som rekkverk.  Etter en ku-vending fikk sekretæren navigert seg rett fram til målet og funnet fram papiret.  Da han køyet den kvelden tenkte han at det var bra at det ordnet seg og at han slapp å gå planken.

Ship O´hoi

1 kommentar: