Sider

onsdag 2. november 2016

Lag din CV på nett - Enhancv

På grunn av bremsen innen Olje og Gass så er mange på intens jobbjakt i disse tider. NITO og Tekna melder om at fler og fler snart har nådd grensen da dagpengene forsvinner. CV er alltid et interessant tema og mange legger mye krefter og ressurser inn på å få laget en god CV. Det gjelder å bli plukket ut av bunken og å få en sjanse til å presentere seg på intervju.

På linkedin så jeg en post som beskrev et CV verktøy fra Enhancv. Dette må ikke forveksles med firmaer som tilbyr å lage CV for deg, men mer som en alternativ til å bruk et vanlig tekstbehandlingsprogram men med god veiledning og mange valg. Jeg synes Enhancv virker å være et "enkelt å bruke" verktøy og løfter designet opp en del hakk fra en vanlig "standard" CV og i veiviseren og å se på eksempler ligger det en god del tips i hvordan man kan få fram hva slags person man er. 


Det er gratis å prøve ut verktøyet og det ligger mange maler og templates inne. Det finnes en god del eksempler og ideer på å lage en spennende CV. Mange av tipsene er litt utenom det vanlige.

Resultatet virker i mine øyne profft og det er mange muligher for "skreddersøm". Programmet er lagt opp slik at den kan hente informasjon hvis du har en profil på linkedin, dette fungerte greit for min profil.

Klikk på denne linken så kommer det opp noen eksempler. Klikker man seg rundt på hjemmesiden i demomodus kan man få opp enda fler eksempler. Programmet har gode veivisere. Selv om man til slutt ender opp med sin gamle "trygge tekstbehandler" så kan man lære litt om "CV bygging" og hente noen gode ideer. 

Så hva koster denne herligheten? Prisen ligger på ca 120 NOK for en mnd abonnement, det er for tiden tilbud om gratis første måned. For studenter er det rabatter og de slipper unna med en pris på ca 25,- NOK pr mnd. 

Blir det litt i overkant fancy, vil kanskje noen spørre seg? Hvordan vil rekruttere og HR avdelingen reagere på en slik CV? Jeg har tidligere brukt litt farger og bilder i CV og det har iallfall ikke vært negativt, heller motsatt. Det er iallfall viktig at en god CV skal gi et riktig bilde av deg som person. Men man må selvfølgelig være komfortabel med resultatet selv.

Under er et eksempel på et diagram fra Enhancv for å beskrive hva man bruker tiden til. Man kan justere diagrammene til den prosent man ønsker og skrive inn aktivitetsnavn. Ordsky om hva man er opptatt av er en annen variant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar