Sider

tirsdag 25. oktober 2016

Halloween på Tivoli og monstergresskar

I helga deltok jeg på Høstkonferansen til NITO på DFDS Seaways. Det er et tett program med mange foredrag og møter, men på formiddagen på Lørdag var det fire timer fri til å gå i land i København.
Min tidligere kollega Henning Halvorsen hadde allerede bestemt at vi skulle til Tivoli for å kjøpe Flæskestegs Sandwich - eller som Henning kaller det Ribbehamburger. Dette er et godt stykke med skinke samt en god bit meget sprøstekt svor, salat, surkål og dressing. Dette smaker utrolig herlig, særlig på en litt kjølig høstdag.  Se oppskriften på Louises Matblogg.

Bildet er linket fra http://www.louisesmadblog.dk/


Mens de fleste andre fornøyelsesparker i Norden har pakket sammen i oktober så er det full aktivitet i Tivoli. I oktober og en uke ut i november så er det pyntet til Halloween. Dansk Mesterskap i Gresskar har blitt avholdt og i år og førstepremien ligger på ca 350 kg. Den danske rekorden (notert i 2011) er på 451,4 kg. Det er vissnok ikke genemodifiserte gresskar som man kunne tro, men litt av teknikken går på å pakke gresskaret inn i en eddersdundyne sammen med store mengder kumøkk (ref. hjemmesiden til Tivoli.)


Tradisjonen med å hule ut grønnsaker på Halloween kommer fra Irland, opprinnelig fra keltiske høsttakkefesten Samhein. Det er irene som har satt preg på den amerikanske versjonen av Halloween. 

Tivoli er  pyntet flott med gresskar i ulike høstfarger (20 tusen gresskar tilsammen!)


Henning og jeg lot oss ikke skremme og satte oss ned med en av de lokale :) 

Jeg kan anbefale Chai Latte te. Koppene hadde Haloween motiv og de fikk vi beholde. Boder solgte all slags typer varme drikker, til og med Bailys og kaffe kunne man kjøpe!


Det er en rekke aktiviter og show og for de som er interessert kan lese mer om dette her. Takk til Gyri for bildene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar