Sider

tirsdag 4. oktober 2016

Høsten, tid for kompetanseheving

Et ordtak lyder, "Hvor mer jeg lærer, hvor dummere blir jeg".

Jeg vet ikke om dette ordtaket egentlig er en spøk, men noen ganger føles det sånn når nye kunnskapsområder åpner seg og man blir minnet på hvor mye man egentlig ikke vet. Ukjent inkompetanse er noe som kan åpenbare seg på et foredrag eller kurs etter en kortvarig glede i å lære noe nytt.

"Sunset in Vestfold" foto av Geir Bakken 

Nå som det er høst og vinteren nærmer seg med stormskritt, så arrangeres det en rekke spennende foredrag og kurs på kveldene. Noen er opptatt av å skaffe seg utdannelse i stor stil om kvelden, men for de mer bedaglige kan en kveld ny og ne være mer interessant og nyttig. NITO Vestfold (på linken kan andre fylker søkes opp også) arrangerer kurs i  presentasjonsteknikk og kurs i kroppspråk og hersketeknikker på kveldstid på Høyskolen i Vestfold i oktober, disse er helt gratis for medlemmer. Ellers så tilbyr innovasjonsklyngene (NCE) ofte foredrag for interesserte. I Vestfold har vi f.eks et NCE for nano og mikroelektronikk som stadig har arrangementer både dagtid og kveldstid der interesserte kan få mulighet til å delta. Teknologidager i forbindelse med høyskoler er også noe som arrangeres mange steder.

Mange organisasjoner og foreninger har kurs og foredrag og selv om man ikke er medlem er det ofte ikke noe problem å melde seg på. Noen ganger gratis og ofte til en rimelig penge. Innenfor bransjeorganisasjoner arrangeres det også kurs som kan være rimelige men de går oftest på dagtid.

Det er ikke bare kompetanse man kan få med seg ved å delta på foredrag og kurs, men bygging av nettverk. Kontakter er fint å ha og å diskutere med folk utvider horisonten. Legger du til de nye kontaktene på sosiale media som Facebook og Linkedin så husker du lettere personene igjen ved neste anledning. Kanskje treffer du noen av de du har som venner på sosiale media!

Det kan være greit å komme seg ut av sofaen en gang i blant og få nye impulser. Kjøttkakene kan du varme opp og spise en annen dag! Hold deg faglig oppdatert, hjernen trenger også føde.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar