Sider

søndag 18. september 2016

På foredrag med Eva Joly - potensialet til aktualitet

Wikpedia (no)

For en tid tilbake på en tillitsmannskonferanse til NITO i Oslo var jeg så heldig å oppleve et foredrag med EU politkeren og tidligere dommer Eva Joly. Eva som er fra Kampen i Oslo reiste til Frankrike som Au Pair og giftet seg med sønnen i legefamilien hun bodde hos - Pascal Joly. Eva Joly har også vært nominert som presidentkandidat for Frankrike. I sitt virke som dommer er hun kjent for sin korupsjonsjakt. Jeg synes det gir litt ekstra å møte høyt profilerte mennesker "live", det gir en helt annen opplevelse enn å se de på TV.

Foredraget skulle handle om korrupsjon og etikk. At man ikke trenger å bombardere publikum med powerpoint, for å holde et bra foredrag er vel kjent,  men metodikken Eva brukte var interessant og fungerte meget bra.

Med sin selvsikrere utstråling nevnte Eva de gamle greske filosofer og viktigheten av å se på aktualitet å ha dialog rundt dette. Med seg i vesken sin hadde hun en rykende fersk fransk avis. 
Jeg tror det var avisen Le Figaro som hun hadde lest på flyet. 

Eva tittet i avisen og nevnte at hun hadde notert seg et par ting. Det som deretter skjedde tror jeg få av tilhørerne glemmer. Dette var oktober i 2014. Eva ga hele salen en grundig innføring i flykningeproblemene rundt dette med båter fra Afrika, og hvilke tragedier som utspant seg og problemer og utfordringer dette ville medføre for Europa og særlig middelhavslandene. Dette var en god stund... ca et år før norske politikere og medier fikk flykningeproblemene langt opp på dagsorden.

Eva Joly i aksjon på podiet (bilde lånt fra NITO Vestfold, Geir Bakken)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar